28 juli

Utgårdssjön - Haljeboda - Borgsjön

Voor het vervolg van onze toch moeten we weer even over Noors water, maar het duurt niet lang en dan zijn we voorgoed in Zweden. Bij het tweede landtransport is er een stroomversnelling die met een lege kano misschien wel te doen is, maar met een volle toch wat risicovol is. Voor we weer te water gaan, gaan we eerst uitgebreid lunchen. Het was meer picknicken met dat "tafelkleed" en al de bordjes en gebakken of gekookt eitje. Met de buikjes vol waren er toch een paar die de stroomversnelling wel wilden proberen. Er werd een kano uitgeladen, en naar het begin van de stroomversnelling gereden, en toen was het afwachten voor de rest of er iemand een nat pak zou halen. Nee hoor, het ging allemaal goed. We camperen op een plek met shelter en poepdoos, we blijven hier twee nachten, wat wil je dan nog meer. Nou brandstof, bijvoorbeeld, want er is erg veel verstookt met het pannekoeken bakken. 6 km verderop is een winkeltje daar gaan we morgen boodschappen doen. Thieu knutselt samen met Piet een karretje in elkaar, twee transportkarretjes, wat stokken en spanbanden, twee tonnen en we kunnen morgen boodschappen doen. Ondertussen wordt er ook geprobeerd of de vis hier wel wil bijten, en zonder hengel blijkt het beter te gaan.

Weer even richting Noors water 05.jpg (38499 bytes) 08.jpg (78970 bytes) De picknick wordt voorbereid
En dan kunnen we eten 20.jpg (84191 bytes) 25.jpg (75626 bytes) Hier is het nog rustig
Maar hier moeten Hans en Anne even werken om droog te blijven 26.jpg (57228 bytes) 27.jpg (74189 bytes) Nu durven Piet en Bert ook wel
En tenslotte neemt Anne Mariëlle en Anak mee 28.jpg (85605 bytes) 29.jpg (92301 bytes) Ze hebben het gered
Ook hier gaat de zon onder 30.jpg (68975 bytes) 31.jpg (57580 bytes) En Gerda heeft beet. Als maaltijd stellen de vissen niks voor, daarom gaan ze ook weer terug het water in.