5 augustus

Wandelen in Revelstock

We zouden vandaag gaan wandelen in het Revelstoke National Park, maar dit park is gesloten in verband met brand gevaar. Het department of forestry weet nog wel een andere wandelroute voor ons. We moeten dan eerst een eind rijden, en dan gaat de weg over in een gravel-road. Als we deze 33 km gevolgd hebben, komen we bij het begin punt van de wandeling. Het is een redelijk makkelijke wandeling naar een meertje. De de batterij van mijn foto-toestel is plotseling leeg, en een volle batterij ligt natuurlijk in mijn tent, dus moet ik het nog zonder foto's van dit meertje doen. Nadat we aan het meertje geluncht hebben en een beetje geluierd, staan we op het punt om nog even een groepsfoto te maken en dan te vertrekken. Dan ziet iemand aan de overkant van het meer een Grizly-beer. Die waarschijnlijk even een slokje water kwam drinken. Of hij ons nou gehoord heeft of gewoon zijn weg verder ging vervolgen, hij loopt in elk geval weg, het bos in. Iets verder op heeft het bos nog een open plek, en daar komt hij even later weer te voorschijn. Zodat mensen die hem de eerste keer niet gezien hadden hem nu ook kunnen zien. Als hij weer vertrokken is vertrekken wij ook. In revelstoke aangekomen, mogen we nog even een uurtje het stadje in. Na een drankje op het terras de stad in, maar alles is al gesloten. En zoveel stelt Revelstoke nou ook weer niet voor, maar er zijn in elkgeval minder muggen dan op de camping.

023_03.jpg (86658 bytes) 022_04.jpg (72119 bytes)
021_05.jpg (57024 bytes) 020_06.jpg (48613 bytes)
lunchen bij het meertje aan het eind van de tocht. foto1.jpg (85563 bytes) foto9.jpg (79123 bytes) En daar loopt de grizly weer weg na wat gedronken te hebben
een uitvergroting van de beer grizlly.jpg (170521 bytes) foto15.jpg (97375 bytes) De groepsfotodie we gingen maken, maar even moest wachten tot de beer weg was.