3 augustus

Lopen langs Lake Louise naar de Plain of the Six Glaciers,
's middag bezoek aan Banff

Lake Louise ook een echte Japaner walk. Althans het begin. Hoe langer je langs het meer loopt hoe smaller het pad wordt, en dan begint het ook nog eens te stijgen. Dit doet de meeste toeristen besluiten om te keren. Maar wij lopen door en komen zo bij het Plain of the Six Glaciers Teahouse. Dat we met een bezoekje vereren, en we een kleine versnapering kopen en nutigen (voor de meesten een kopje soep van het huis). Daarna lopen we nog ruim een kilometer, naar het eind van de trail. Hier nuttigen we onze lunch, en worden vermaakt door een grondeekhoorn, die tussen ons door rent opzoek naar lekkere hapjes. En zelfs zo brutaal is dat hij een zakje met nootjes probeert af te pakken/open te knagen. Als we de gletsjers wel gezien hebben en de lunch achter de kiezen lopen we weer terug. we willen tenslotte ook nog naar Banff vanmiddag. In Banff ga ik met Stephanie en Rianne op stap. Als Rianne een T-shirt koopt krijgt ze 5 dollar korting op een tweede. Ik wil ook wel een T-shirt en na even zoeken heb ik er een gevonden waar niet Banff ~ Lake Louise ~ Jasper op staat. Terrasjes kennen ze niet in deze straat, maar we vinden wel een coffee-shop waar we wat te drinken kunnen krijgen. De rest van de middag besteden we aan het bekijken van winkeltjes en het kopen van cadeautjes voor bekenden. 's Avonds eten we weer heerlijke steak in een restaurantje.

Lake Louise 's ochtends met op de achtergrond de gletsjer waar we naar toe gaan. 007_34.jpg (46598 bytes) foto2.jpg (115192 bytes) We zijn aan het eind van de trail, tijd om te lunchen
Victoria glacier, zoals we haar zagen tijdens de lunch 006_35.jpg (64817 bytes) 005_36.jpg (75809 bytes) Een terug blik van af het eind van de trail naar Lake Louise
Het hotel bij Lake Louise 004_37.jpg (53776 bytes) 003_38.jpg (78498 bytes) Standbeeld van een Zwiserse gids, voor het opleiden van Canadese gidsen.
Lake Louise 's middags rond een uur of drie, met op de achtergrond de gletsjers waar we geweest zijn. 002_39.jpg (52187 bytes) 001_40.jpg (54668 bytes) De hoofdwinkelstraat van Banff, en ook hier hing een gelige rook en brandlucht van een bosbrand.
Het borduursel op mijn nieuwe T-shirt T-shirt.jpg (132987 bytes) foto10.jpg (76447 bytes) Heerlijk steak eten in Banff